Veel gestelde vragen over acupunctuur

Ontdek de antwoorden op de meest gestelde vragen over acupunctuur en hoe het u kan helpen pijn te verminderen en uw algehele gezondheid te verbeteren.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een oude Chinese geneeskunde die gebruik maakt van fijne naalden die op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst. Het heeft tot doel de energiebalans in het lichaam te herstellen en pijn te verlichten.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur werkt door bepaalde punten op het lichaam te stimuleren, acupunten genaamd. Het kan helpen de bloedcirculatie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten.

Wat zijn de voordelen van acupunctuur?

Acupunctuur kan helpen pijn te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren, ontstekingen te verminderen, de slaap te verbeteren, stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Wat zijn de risico's van acupunctuur? 

Acupunctuur is een veilige behandeling met weinig bijwerkingen. Mogelijke bijwerkingen zijn bloedingen, infecties, blauwe plekken of pijn op de plaats waar de naalden zijn geplaatst.

Hoe vaak moet ik acupunctuur ondergaan?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de aandoening en de ernst ervan. Sommige aandoeningen kunnen in een paar behandelingen worden opgelost, terwijl andere meerdere behandelingen nodig hebben.

Is acupunctuur geschikt voor iedereen?

Acupunctuur is geschikt voor de meeste mensen. Er zijn echter enkele medische aandoeningen waarvoor acupunctuur niet geschikt is, zoals problemen met de bloedstolling of zwangerschap.

Is acupunctuur pijnlijk?

Acupunctuur kan een licht tintelend gevoel veroorzaken wanneer de naald wordt ingebracht. Sommige mensen voelen geen pijn of slechts licht ongemak.

Kan ik acupunctuur combineren met andere behandelingen? J

Ja, acupunctuur kan worden gecombineerd met andere behandelingen zoals fysiotherapie, chiropractie of medicatie.

Kan acupunctuur helpen bij chronische pijn?

Ja, acupunctuur kan chronische pijn helpen verlichten. Studies hebben aangetoond dat acupunctuur effectief kan zijn bij het verminderen van pijn bij aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn en artritis.

Kan acupunctuur helpen bij stress en angst?

Ja, acupunctuur kan helpen stress en angst te verminderen. Acupunctuur kan de niveaus van stresshormonen in het lichaam verminderen en kan ook helpen de algehele emotionele balans te verbeteren.

Kan acupunctuur helpen bij het stoppen met roken of afvallen?

Ja, acupunctuur kan u helpen stoppen met roken of afvallen. Acupunctuur kan bijvoorbeeld het verlangen naar nicotine verminderen en kan ook helpen de eetlustregulatie te verbeteren.

Kan acupunctuur helpen bij de symptomen van menopauze?

Ja, acupunctuur kan symptomen van de menopauze helpen verlichten, zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slaapproblemen.

Kan acupunctuur helpen bij het verminderen van misselijkheid en ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap?

Ja, acupunctuur kan helpen bij misselijkheid en ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. Acupunctuur kan ook helpen de algehele gezondheid van een zwangere vrouw te verbeteren en bijdragen aan een gemakkelijke bevalling.

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!