Tuina

Ervaar de voordelen van traditionele Chinese massage met Tuina

Een  foto waar te zien is wat tuina betekent

Tuina uitgelegd

Tuina is een vorm van Chinese massage die al eeuwenlang wordt gebruikt om een breed scala aan fysieke en mentale gezondheidsproblemen te behandelen. Het is gebaseerd op het idee dat het lichaam een evenwichtige staat van energie moet behouden om gezond te blijven, en dat massage een manier is om die energiebalans te herstellen.


Tuina maakt gebruik van verschillende technieken, zoals het toepassen van druk op specifieke punten op het lichaam (acupunctuurpunten), het strekken en manipuleren van spieren en weefsels, en het gebruik van verschillende instrumenten en gereedschappen om het lichaam te masseren. Deze technieken kunnen helpen bij het verminderen van spierspanning en pijn, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van ontspanning en algeheel welzijn.


Tuina-behandelingen kunnen ook worden gecombineerd met het gebruik van kruidengeneesmiddelen en acupunctuur om de behandeling verder te versterken. Kruidengeneesmiddelen worden gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren, de spijsvertering te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en het zenuwstelsel te ondersteunen. Acupunctuur, aan de andere kant, wordt gebruikt om het energieniveau in het lichaam te reguleren door middel van het plaatsen van dunne naalden in specifieke punten op het lichaam.


Tuina is effectief bij het behandelen van een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, stress en angst, en spijsverteringsstoornissen. Het kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen van aandoeningen zoals astma, sinusitis, carpaal tunnelsyndroom en zelfs bepaalde vormen van kanker.


Heeft u vragen over hoe acupunctuur u kan helpen? Kijk dan even wat de gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda voor u kan betekenen.

Benieuwd naar meer informatie over hoe Tuina jou kan helpen? Neem dan gerust contact op!