Traditionele Chinese geneeswijze

Verbeter je gezondheid en welzijn met behulp van oude Chinese geneeswijzen

geschiedenis-van-traditionele-chinese-geneeswijze-1

Geschiedenis van Traditionele Chinese geneeswijze


Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een geneeswijze met een lange geschiedenis. Het omvat verschillende benaderingen om de gezondheid te behouden en ziekten te behandelen, waaronder kruidengeneeskunde en acupunctuur.

TCM is een eeuwenoude geneeskunst die al meer dan 2500 jaar in China wordt beoefend. Door de geschiedenis heen is TCM gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen en het is nu de meest populaire vorm van traditionele geneeskunde ter wereld.

De vroegste vermeldingen van TCM dateren uit de Shang-dynastie (1600-1046 v.Chr.) en het werd voor het eerst ontwikkeld door keizer Shen Nong, die ook bekend stond als "The Divine Healer". Hij wordt gecrediteerd voor het samenstellen van een lijst van 365 kruiden, die werden onderverdeeld in 12 categorieën op basis van hun geneeskrachtige eigenschappen.

Hij ontwikkelde ook de theorie van yin en yang, die vandaag de dag nog steeds de kern vormt van TCM. De Chinezen geloven dat alles in de natuur zowel een yin- als een yang-aspect heeft - van emotionele toestanden tot voedsel tot genezingsmethoden zelf.

Het belang van natuurlijke behandeling met traditionele Chinese geneeskunde

Het belang van natuurlijke behandeling met traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een holistische benadering van gezondheid. Het is gebaseerd op de overtuiging dat gezondheid en ziekte worden veroorzaakt door onevenwichtigheden in de energiestroom, qi genaamd, in het lichaam.

TCM omvat een reeks behandelingen zoals acupunctuur, acupressuur en kruidenremedies. Deze behandelingen werken door de stroom van qi door de natuurlijke systemen van het lichaam in evenwicht te brengen. TCM wordt vaak gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder pijnverlichting en gewichtsverlies.


Er zijn veel voordelen aan het gebruik van TCM als behandelingsoptie voor verschillende aandoeningen.

Traditionele Chinese geneeskunde kan worden toegepast op veel verschillende soorten ziekten en kan worden aangepast aan de individuele behoeften.

Het is ook een goedkope manier om bepaalde medische problemen te behandelen zonder enige bijwerkingen of zorgen over verslaving of afhankelijkheid van medicijnenHeeft u vragen over hoe acupunctuur u kan helpen? Kijk dan even wat de gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda voor u kan betekenen.

Benieuwd naar meer informatie over hoe de Traditionele Chinese geneeswijze jou kan helpen? Neem dan gerust contact op!