Wat doet acupunctuur met je lichaam Danergia Breda

Wat doet acupunctuur met je lichaam?

Acupunctuur is een vorm van alternatieve geneeswijzen die zijn oorsprong vindt in China. Het is gebaseerd op de overtuiging dat gezondheid en welzijn bepaald worden door de energiebalans, of "qi", die door "meridianen" in het lichaam stroomt. Vreemd genoeg kunnen wetenschappers nog steeds niet echt verklaren waarom het zo goed werkt. De naalden worden in punten langs deze meridianen gestoken zonder dat je het voelt om pijn te verlichten en genezing te bevorderen. Acupunctuur kan worden gebruikt voor veel verschillende aandoeningen, zoals angst, depressie en chronische pijn. Op onze home pagina kun je meer  vinden over waar acupunctuur allemaal bij kan helpen. 


Acupunctuur richt zich op het zo goed mogelijk laten functioneren van je energiebanen

Acupunctuur is gebaseerd op het idee dat je lichaam een natuurlijke energie of levenskracht heeft die Qi wordt genoemd (uitgesproken als "chee"). Het woord "acupunctuur" betekent prikken met een naald. Acupuncturisten gebruiken naalden om de energiebanen in je lichaam te deblokkeren en het evenwicht te herstellen. Het is een vreemde en interessante geneeswijze want hij werkt echt. Wetenschap ziet het meer als zenuwbanen die door het penetreren van een heel klein iets kunnen ontspannen waardoor een verbeterde doorloop en doorbloeding plaats kan vinden. Veel lichamelijke klachten komen door stress en spanningen en hier kan acupunctuur dus heel goed bij helpen. 


Acupunctuur heeft geen negatieve bijwerkingen

Het wordt al eeuwenlang in verschillende culturen over de hele wereld gebruikt en wordt nu steeds populairder in westerse landen. Het is aangetoond dat acupunctuur effectief is bij de behandeling van pijn, angst en depressie en daarnaast nog veel meer kwaaltjes. Het kan ook worden gebruikt om symptomen van chronische ziekten zoals astma, artritis en migraine te verlichten. Er zijn echter geen negatieve bijwerkingen verbonden aan acupunctuur. Het is nog nooit voorgevallen dat een geschoolde acupuncturist een fout heeft gemaakt die negatieve gevolgen had. Dit is dan ook iets wat heel belangrijk is om te begrijpen, want de gebruikelijke medicatie heeft vaak wel veel negatieve bijwerkingen. 


Hoe heeft onze leefstijl invloed op onze levensenergie

De levensstijl die we leiden heeft op vele manieren invloed op onze levensenergie. Het kan worden gezien aan de manier waarop we ons leven leiden, het soort voedsel dat we eten en de hoeveelheid slaap die we krijgen. Daarnaast is vooral geestelijke stress iets wat heel veel lichamelijke klachten kan veroorzaken. In veel gevallen is bijvoorbeeld chronische hoofdpijn hier een goed voorbeeld van. Acupunctuur kan in dit soort gevallen heel goed helpen omdat het je lichaam helpt om goed te ontspannen op de plekken waar je last hebt van lichamelijke planning. 


Heeft u vragen over hoe acupunctuur u kan helpen? Kijk dan even wat de gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda voor u kan betekenen.


 

Reactie plaatsen