Acupunctuur en Overgewicht

Acupunctuur als een natuurlijke manier om gewicht te verliezen

Acupunctuur is een oude Chinese traditionele geneeskunde die fijne naalden gebruikt die op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst om de energiebalans te herstellen en ongemak te verlichten. Het is een natuurlijke, niet-invasieve genezingsmethode die al duizenden jaren wordt gebruikt.


Overgewicht is een groot probleem in de moderne samenleving. Veel mensen vinden het moeilijk om af te vallen ondanks diëten en sporten. Acupunctuur kan een effectieve en natuurlijke oplossing zijn voor gewichtsverlies. Het werkt door de stofwisseling te beïnvloeden, honger te verminderen en de stofwisseling te stimuleren.


Op deze pagina gaan we dieper in op hoe acupunctuur u kan helpen bij het afvallen, de onderzoeken en onderzoeken die dit ondersteunen, en hoe u acupunctuur kunt combineren met andere methoden voor gewichtsverlies. Ik hoop dat het nuttig zal zijn voor iedereen die er naar zoeken.

Hoe acupunctuur helpt bij gewichtsverlies.

Acupunctuur werkt door het metabolisme te beïnvloeden en hormonen te reguleren die verantwoordelijk zijn voor honger en verzadiging. Door specifieke acupunctuurpunten te stimuleren, verhoogt het de stofwisseling en vermindert het hongergevoel. Hierdoor kunt u afvallen zonder strikte diëten of zware inspanningen.

Er zijn speciale acupunten die specifiek gericht zijn op gewichtsverlies. Deze punten bevinden zich voornamelijk in het buik- en ruggebied. U kunt bijvoorbeeld de Shenmen (HT7)-punten op uw pols stimuleren om stress te verminderen en uw eetlust te reguleren. Bovendien wordt "Zusanli" (ST36), gelegen onder de knie, vaak gebruikt om de stofwisseling te verhogen en honger te stillen.

Acupunctuur vermindert niet alleen de honger, maar vermindert ook emotionele eetbuien en helpt een positieve houding te behouden tijdens het afvallen.

Het is belangrijk om te beseffen dat acupunctuur een aanvulling kan zijn op andere methoden voor gewichtsverlies, zoals een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Als de patiënt een gezonde levensstijl aanhoudt, kan acupunctuur hen helpen gewicht te verliezen en op de lange termijn te behouden.


Studies en onderzoek

Er zijn verschillende onderzoeken en onderzoeken die aantonen dat acupunctuur effectief is voor gewichtsverlies.

Uit een studie uitgevoerd door de Chinese Universiteit van Hong Kong bleek bijvoorbeeld dat patiënten die acupunctuur kregen gemiddeld 5 kilogram meer verloren dan degenen die alleen aten.

Uit een ander onderzoek, uitgevoerd door de National Institutes of Health in de Verenigde Staten, bleek dat patiënten die een dieet en lichaamsbeweging combineerden met acupunctuur gemiddeld 4,6 kilo meer verloren dan degenen die alleen een dieet volgden en aan lichaamsbeweging deden. De resultaten van deze en andere onderzoeken suggereren dat acupunctuur een effectieve aanvulling kan zijn op traditionele methoden voor gewichtsverlies en kan helpen het gewichtsverlies op de lange termijn te behouden.

Het is belangrijk om te beseffen dat onderzoeksresultaten gemengd zijn en dat acupunctuur niet voor iedereen is weggelegd. Daarom is het altijd aan te raden om een professionele acupuncturist te raadplegen voor een behandelplan op maat.


acupunctuur breda

Hoe acupunctuur te combineren met andere gewichtsverliesmethoden

Acupunctuur is een aanvulling op andere methoden voor gewichtsverlies, zoals een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het vermindert de honger, stimuleert je metabolisme en helpt bij het reguleren van de emoties die vaak bijdragen aan ongezonde eetgewoonten.

Een gezond dieet is een belangrijk onderdeel van gewichtsverlies. Acupunctuur kan helpen het verlangen naar ongezond voedsel te verminderen en de motivatie om gezonde keuzes te maken vergroten.

Regelmatige lichaamsbeweging is ook essentieel voor gewichtsverlies. Acupunctuur kan pijn en vermoeidheid helpen verminderen die vaak interfereren met regelmatige lichaamsbeweging. Het helpt ook om stress te verminderen, wat vaak de reden is waarom mensen niet sporten.


Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!