Acupunctuur en Overgang

Acupunctuur als effectieve hulp bij overgangsklachten

Wat is de overgangsfase?

Overgang (of menopauze) is het natuurlijke einde van de vruchtbare periode van een vrouw. Tijdens deze fase kunnen de niveaus van de hormonen oestrogeen en progesteron afnemen, wat symptomen veroorzaakt zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen. De menopauze begint gemiddeld rond de leeftijd van 50 jaar, maar kan van vrouw tot vrouw verschillen.

Hoe helpt acupunctuur bij overgangsklachten?

Acupunctuur is een oude geneeskunde die zich richt op het balanceren van de energieën van het lichaam. Het wordt vaak gebruikt om de menopauze te behandelen, omdat het helpt bij het reguleren van hormonen en het verminderen van stress.

Bij acupunctuur worden dunne naalden op specifieke delen van het lichaam geplaatst. Deze punten komen overeen met verschillende organen en systemen in het lichaam en kunnen worden gebruikt om de hormonale balans te herstellen.

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, vermoeidheid, slapeloosheid en andere symptomen van de menopauze. Het helpt ook pijn en spierpijn te verlichten.

Acupunctuur kan de symptomen van de menopauze verbeteren door hormonen in het lichaam te reguleren.Het inbrengen van naalden op specifieke punten in het lichaam activeert specifieke zenuwuiteinden, waardoor het lichaam hormonen aanmaakt of zich aanpast.

Acupunctuur kan ook helpen stress te verminderen. Stress speelt een rol bij het opwekken van symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Acupunctuur kan symptomen verlichten door het lichaam te ontspannen en stresshormonen te verminderen.

Ten slotte kan acupunctuur ook helpen bij het verlichten van spierpijn die vaak voorkomt tijdens de menopauze. Acupunctuur helpt ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten door specifieke punten in het lichaam te activeren.


Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!