Acupunctuur bij Blaasontsteking

Een natuurlijke oplossing voor blaasonsteking: hoe acupunctuur symptomen kan verminderen

Wat is een blaasontsteking?

Blaasontsteking, ook wel bekend als cystitis, is een ontsteking van de blaas die vaak wordt veroorzaakt door een infectie met bacteriën. Symptomen van blaasontsteking kunnen onder andere pijn bij het plassen, frequent plassen en bloed in de urine omvatten. Acupunctuur is een alternatieve behandelingsoptie die kan worden gebruikt om symptomen van blaasontsteking te verminderen.

Hoe kan acupunctuur helpen bij een blaasontsteking?

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur werkt door het activeren van bepaalde punten op het lichaam, ook wel acupunctuurpunten genoemd. Deze punten zijn gelegen langs energiekanalen, ook wel meridianen genoemd. Door acupunctuurpunten te activeren, kan de energiebalans in het lichaam worden hersteld en kan pijn worden verminderd. ​​​​


Welke punten worden gebruikt voor een blaasontsteking?

Voor blaasontsteking worden vaak punten op de blaasmeridiaan gebruikt, zoals Blaaspunt (BL28) en Blaasmeridiaan Heel (BL54). Deze punten kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de urine-afvoer. Andere punten die vaak worden gebruikt zijn onder andere punten op de nieren en de darmmeridianen.Behandelplan en verwachte resultaten

 Een typisch behandelingsplan voor blaasonsteking met acupunctuur bestaat uit een serie van ongeveer 6-8 sessies. De sessies worden meestal 1-2 keer per week gegeven. De behandeling kan worden aangepast aan de individuele patiënt en kan variëren in frequentie en duur.


Patiënten die acupunctuur ontvangen voor blaasontsteking kunnen verwachten dat hun symptomen zullen verminderen, zoals vermindering van de pijn bij het plassen, vermindering van de frequentie van plassen en vermindering van bloed in de urine. Acupunctuur kan ook helpen bij het voorkomen van terugkerende blaasontstekingen.


Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!