Acupunctuur bij Vermoeidheid

Verminder vermoeidheid en verhoog je energie en levenskwaliteit met onze expertadviezen.

Vermoeidheid is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Het kan invloed hebben op je dagelijkse activiteiten en leiden tot een vermindering van de kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er manieren om vermoeidheid aan te pakken en te verminderen. In dit artikel bespreken we de oorzaken van vermoeidheid, de symptomen en de behandelmethoden.

Oorzaken en symptomen van vermoeidheid

Er zijn vele oorzaken van vermoeidheid. Sommige van de meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Slaapgebrek
 • Stress en angst
 • Medicijngebruik
 • Hormonale veranderingen
 • chronische ziekten
 • Voedselintoleranties
 • Depressie
 • Overmatige inspanning of fysieke activiteit

Symptomen van vermoeidheid

De symptomen van vermoeidheid kunnen variëren van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende symptomen zijn:

 • Verminderde energie
 • Slechte concentratie en geheugen
 • Moeite met inslapen of doorslapen
 • Slechte stemming en motivatie
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Verminderde weerstand
acupunctuur breda

Wat is acupunctuur en hoe kan het u helpen?

Acupunctuur is een oude behandelmethode uit de Chinese geneeskunde die al meer dan 2500 jaar bestaat. Het is gebaseerd op het idee dat er een natuurlijke stroom van energie, ook wel qi genoemd, door het menselijk lichaam stroomt. Door middel van het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, kan de acupuncturist de qi stroming beïnvloeden en daarmee de gezondheid verbeteren.

Acupunctuur is een zeer effectieve behandeling voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals chronische pijn, stress, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is ook een veilige behandelmethode, mits uitgevoerd door een professionele en ervaren acupuncturist.


Hoe kan acupunctuur helpen bij vermoeidheid

Hoe kan acupunctuur helpen bij vermoeidheid?

Acupunctuur is een traditionele Chinese behandelmethode die al duizenden jaren wordt gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder vermoeidheid. Acupunctuur werkt door het beïnvloeden van de energiestromen in het lichaam, die bekend staan als meridianen. Door dunne naalden op specifieke punten langs deze meridianen te plaatsen, kan de acupuncturist de energiebalans in het lichaam verbeteren en vermoeidheid helpen verminderen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur kan helpen bij vermoeidheid door het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van stress en angst en het bevorderen van diepere slaap. Bovendien kan acupunctuur ook helpen bij het aanpakken van de onderliggende oorzaken van vermoeidheid, zoals hormonale onbalans, slaapstoornissen en chronische ziekten.

In tegenstelling tot veel conventionele behandelingen, is acupunctuur niet-invasief en heeft het weinig tot geen bijwerkingen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke en effectieve behandeling voor vermoeidheid


Lees hier meer over acupunctuur bij vermoeidheid.


Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!

Locatie van ons praktijk.