Acupunctuur bij Slapeloosheid

Ontdek de voordelen van Acupunctuur voor beter slapen

"Voel je weer uitgerust en ontspannen met acupunctuur"

Oorzaken slapeloosheid

Er zijn veel verschillende oorzaken van slapeloosheid. De meest voorkomende oorzaken zijn stress, angst, depressie, fysieke pijn, medicijnen, cafeïne, alcohol en onregelmatige slaappatronen.


Daarnaast kunnen gewichtsproblemen, chronische pijn, neuropathie, ademhalingsproblemen en schildklierproblemen ook bijdragen aan slapeloosheid. Slapeloosheid kan ook worden veroorzaakt door veranderingen in levensstijl, werk- of inspanningsstress, jetlag, veranderingen in de slaapomgeving en het volledig niet naleven van slaaproutines.


In sommige gevallen kan slapeloosheid het gevolg zijn van een onderliggende medische aandoening. Het is een slapeloosheidsstoornis waarbij de slaapkwaliteit en -voortgang sterk worden aangetast, maar zonder andere duidelijke achtergrond.

"Laat slapeloosheid achter je en slaap weer als een baby met acupunctuur"

Hoe kan acupunctuur helpen bij slapeloosheid?

Acupunctuur kan helpen bij slapeloosheid door de energie van het lichaam in evenwicht te brengen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten kan de slaapkwaliteit helpen verbeteren door slaaphormonen vrij te maken en angst en stress te verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat acupunctuur slechts een van de vele behandelingen voor slapeloosheid is en dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden van de individuele patiënt
Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!