Acupunctuur bij Rugpijn

Acupunctuur voor het aanpakken van rugpijn

Hoe kom je aan rugpijn?

Rugpijn kan om verschillende redenen ontstaan, waaronder:

Verkeerde houding: Langdurig zitten of staan in een verkeerde houding kan leiden tot rugpijn.

- Overbelasting: Hevig tillen of andere overbelastende activiteiten kunnen leiden tot rugpijn.

- Spierverrekkingen: Snel bewegen of plotselinge bewegingen kunnen leiden tot verrekte spieren in de rug.

- Artritis: Artritis is een ontsteking van de gewrichten die rugpijn kan veroorzaken.

- Discusproblemen: Problemen met de tussenwervelschijven, zoals een uitpuilende of gebarsten schijf, kunnen rugpijn veroorzaken.

- Zenuwbeschadiging: Beschadiging van de zenuwen in de rug, zoals een hernia, kan rugpijn veroorzaken.

- Stress: Stress en spanning kunnen leiden tot spierspanning en rugpijn.

Het is belangrijk om te weten dat rugpijn op meerdere manieren kan ontstaan en dat elke persoon uniek is. Het is daarom aan te raden om een arts te raadplegen om de precieze oorzaak van uw rugpijn te bepalen en een passende behandeling te krijgen.

acupunctuur breda

Wat is acupunctuur en hoe kan het u helpen?

Acupunctuur is een oude behandelmethode uit de Chinese geneeskunde die al meer dan 2500 jaar bestaat. Het is gebaseerd op het idee dat er een natuurlijke stroom van energie, ook wel qi genoemd, door het menselijk lichaam stroomt. Door middel van het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, kan de acupuncturist de qi stroming beïnvloeden en daarmee de gezondheid verbeteren.

Acupunctuur is een zeer effectieve behandeling voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals chronische pijn, stress, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is ook een veilige behandelmethode, mits uitgevoerd door een professionele en ervaren acupuncturist.


hoe kan acupunctuur helpen bij rugpijn

Hoe kan acupunctuur helpen bij rugpijn?

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van rugpijn door het aanpakken van de onderliggende oorzaken van de pijn. Acupunctuur is gebaseerd op het principe dat het lichaam energiebanen heeft, die bekend staan als meridianen. Als deze energiebanen verstoord zijn, kan dit leiden tot ziekte en pijn, waaronder rugpijn.

Door acupunctuur te gebruiken worden dunne naalden in specifieke punten op het lichaam geplaatst om de energie weer in balans te brengen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van spanning en het aanmoedigen van het lichaam om eigen pijnstillers aan te maken.

Er is wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur effectief is bij het verminderen van rugpijn. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat acupunctuur niet voor iedereen werkt en dat het niet altijd een wondermiddel is. Het is daarom raadzaam om een gekwalificeerde acupuncturist te raadplegen voor een individueel behandelplan.


Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!

Locatie van ons praktijk.