Acupunctuur bij Migraine

Acupunctuur als oplossing voor migraine

Wat is migraine?

Migraine is een type hoofdpijn dat gepaard gaat met intense pijn aan één of beide kanten van het hoofd, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en soms ook aura's. Aura's zijn waarschuwingssignalen die voorafgaand aan de hoofdpijn kunnen optreden, zoals flitsen of vlekken voor de ogen, tintelingen in armen of benen en veranderingen in gezichtsvermogen. Migraine-aanvallen kunnen enkele uren tot een paar dagen duren en kunnen zeer invaliderend zijn. Er is geen specifieke oorzaak voor migraine, maar factoren zoals stress, hormonale veranderingen, vermoeidheid en bepaalde voedingsmiddelen kunnen migraine uitlokken.
acupunctuur breda

Wat is acupunctuur en hoe kan het u helpen?

Acupunctuur is een oude behandelmethode uit de Chinese geneeskunde die al meer dan 2500 jaar bestaat. Het is gebaseerd op het idee dat er een natuurlijke stroom van energie, ook wel qi genoemd, door het menselijk lichaam stroomt. Door middel van het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, kan de acupuncturist de qi stroming beïnvloeden en daarmee de gezondheid verbeteren.

Acupunctuur is een zeer effectieve behandeling voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals chronische pijn, stress, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is ook een veilige behandelmethode, mits uitgevoerd door een professionele en ervaren acupuncturist.


Acupunctuur bij stressklachten

Hoe kan acupunctuur helpen bij Migraine?

Migraine is een veelvoorkomende en soms zeer pijnlijke aandoening die invloed heeft op veel mensen. Veel mensen proberen verschillende behandelingen uit om migraine te verlichten, waaronder medicijnen en leefstijlveranderingen. Een andere behandelmethode die steeds meer aandacht krijgt, is acupunctuur.

Acupunctuur is een oude traditionele Chinese geneeswijze die al duizenden jaren wordt gebruikt. Het is gebaseerd op het idee dat het lichaam energiebanen heeft die bekend staan als meridianen. Als deze energiebanen verstoord zijn, kan dit leiden tot ziekte en pijn. Bij acupunctuur worden dunne naalden in specifieke punten op het lichaam geplaatst om de energie weer in balans te brengen.

Het bewijs voor de effectiviteit van acupunctuur bij migraine is groeiend. Veel studies hebben aangetoond dat acupunctuur een effectieve behandelmethode is voor mensen met migraine. Het is niet precies duidelijk hoe acupunctuur migraine verlicht, maar het wordt gedacht dat het de bloedcirculatie en de afgifte van bepaalde chemische stoffen in het lichaam beïnvloedt. Hierdoor kan het lichaam zijn eigen natuurlijke pijnstillers aanmaken en kunnen migraine-aanvallen verminderen.

Acupunctuur is een veilige en natuurlijke behandelmethode die weinig bijwerkingen heeft. Veel mensen vinden het aangenaam en ontspannend, en rapporteren verbetering van de migraine-symptomen na enkele behandelingen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat acupunctuur geen wondermiddel is en dat het niet voor iedereen werkt.

Als u overweegt acupunctuur te proberen voor uw migraine, is het belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde acupuncturist te vinden. Zij kunnen u helpen bepalen of acupunctuur de juiste behandelmethode is voor u en u begeleiden bij het proces.


Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!

Locatie van ons praktijk.