Acupunctuur bij Eczeem

Verbetering van eczeem symptomen door middel van acupunctuurtherapie

"Acupunctuur heeft mijn eczeem niet alleen verlicht, maar heeft ook een blijvend effect gehad op mijn algehele welzijn."

Wat is eczeem?

Eczeem is een vervelende huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, jeuk, schilfering en blaarvorming. Het komt vaak voor bij kinderen, maar kan ook bij volwassenen voorkomen en is chronisch van aard, wat betekent dat het regelmatig terugkeert.

Er zijn verschillende soorten eczeem, waaronder constitutioneel eczeem, contacteczeem en dyshidrotisch eczeem. Sommige mensen lijden aan milde vormen van eczeem, terwijl anderen ernstigere symptomen hebben die hun dagelijks leven beïnvloeden.

De oorzaken van eczeem zijn nog niet volledig begrepen, maar er wordt gedacht dat het verband houdt met genetische factoren, hormonale veranderingen, stress en omgevingsfactoren zoals huisstofmijt en huidirriterende stoffen.

Eczeem kan moeilijk te behandelen zijn, maar er zijn verschillende behandelmethodes die helpen bij het verminderen van de symptomen. Dit omvat het gebruik van hydraterende crèmes en zalven, orale medicijnen en, in sommige gevallen, acupunctuur.

acupunctuur breda

Wat is acupunctuur en hoe kan het u helpen?

Acupunctuur is een oude behandelmethode uit de Chinese geneeskunde die al meer dan 2500 jaar bestaat. Het is gebaseerd op het idee dat er een natuurlijke stroom van energie, ook wel qi genoemd, door het menselijk lichaam stroomt. Door middel van het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, kan de acupuncturist de qi stroming beïnvloeden en daarmee de gezondheid verbeteren.

Acupunctuur is een zeer effectieve behandeling voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, zoals chronische pijn, stress, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is ook een veilige behandelmethode, mits uitgevoerd door een professionele en ervaren acupuncturist.


Hoe helpt acupunctuur bij eczeemklachten?

Acupunctuur is een holistische benadering die bewezen effectief is bij de behandeling van eczeem. Het is een natuurlijke en veilige behandelmethode die geen bijwerkingen heeft en die het lichaam aanmoedigt om zijn eigen natuurlijke genezingsprocessen te activeren.

Bij acupunctuur worden dunne naalden in specifieke punten op het lichaam geplaatst, waar ze een milde energie-stimulatie veroorzaken. Dit helpt bij het herstellen van het natuurlijke evenwicht van het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan het verminderen van de symptomen van eczeem.

Acupunctuur richt zich ook op de onderliggende oorzaken van eczeem, zoals stress, hormonale onbalans en interne onbalans. Door deze onderliggende problemen aan te pakken, kan acupunctuur helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het verminderen van de frequentie en ernst van eczeem-uitbraken.

Verder kan acupunctuur ook helpen bij het verbeteren van de slaap, verminderen van stress en verbeteren van de stemming, wat ook bijdraagt aan het verminderen van de symptomen van eczeem.

Kortom, acupunctuur is een effectieve en natuurlijke manier om de symptomen van eczeem te verlichten en te beheren. Het biedt een holistische benadering die het lichaam aanmoedigt om zijn eigen genezingsprocessen te activeren en zich te concentreren op de onderliggende oorzaken van eczeem. Als u op zoek bent naar een effectieve en natuurlijke behandeling voor eczeem, is acupunctuur de perfecte keuze voor u!


Chinese geneeswijze Breda

De aanpak van de gezondheidspraktijk Danergia

Een acupunctuur behandeling begint meestal met een intakegesprek waarbij de acupuncturist informatie verzamelt over de gezondheid en klachten van de patiënt. Dit kan bestaan uit het stellen van vragen over het medische verleden van de patiënt, het doen van een lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de pols en de tong van de patiënt.

Na het intakegesprek zal de acupuncturist de juiste acupunctuurpunten selecteren op basis van de verzamelde informatie en de traditionele Chinese geneeskunde. De acupuncturist zal vervolgens zeer dunne naalden in deze punten plaatsen. Deze naalden blijven meestal tussen 15 en 30 minuten zitten. Sommige mensen ervaren een licht tintelend of prikkelend gevoel bij het inbrengen van de naalden, maar de behandeling wordt over het algemeen als pijnloos beschouwd.

Na de behandeling kan de patiënt eventueel aanvullende behandelingen ontvangen, zoals warmte- of kruidenbehandelingen. De acupuncturist zal ook advies geven over veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen om de klachten te verminderen.

De behandelingen worden meestal een paar keer per week gegeven en de totale duur van de behandeling kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Naarmate de behandeling vordert, zullen de klachten van de patiënt over het algemeen afnemen totdat ze helemaal verdwijnen.

Lees hier meer over de Gezondheidspraktijk Danergia acupunctuur Breda

Vul hieronder het formulier in als u vragen heeft en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op!